За нас

ЗА НАС

 

Алберто Стайков, Маями 2007 - Фотограф: Хосе

ЗА ГРАФИЯ

Аз съм Алберто Стайков, мултимедиен творец, портретен и сватбен фотограф-художник. Аз съм собственик и основен фотограф на Графия – изкуство и фотография и съм фотографирал портрети, сватби, събития и репортажи в различни държави около света от 1997 година. Реших да създам Графия Инкорпорейтед в Джаксонвил, щата флорида през 2003 година. Също започнах работа като асистент на Рик Феро, Сватбен и портретен фотограф, който е създал сватбения фотографски отдел в света на Дисней в Орандо, щата Флорида и благодарение на него се влюбих в сватбената фотография, а благодарение на жена му Дебора усъвършенствах знанията ми в фотошоп, тъй като бях сребернохалогениден фотограф преди това. През 2007 година се върнах в София и регистрирах Графия ЕООД.

Аз съм женен от много години, така че знам за какво става въпрос в брака. Помня сватбата си, като че ли беше вчера. Чрез практика след университета се научих да създавам фотографии, които разклащат глави, предизвикват емоции и разказват любовни истории. Обожавам естествената светлина, креативни детайли, сладки моменти и истински смях. Страстта ми е да заснемам поразителни изображения и да обслужвам клиентите си. Вярвам че заради това че обожавам жена ми съм способен да пресъздам любовта в двойките, които фотографирам. Обожавам портретна и сватбена фотография, но също ОБИЧАМ визуални изкуства, филмова музика, жена ми и двете ни деца, да пътувам около страната и света!

Страстта ми е да покажа всеки един в най-добрата му светлина. Аз оформям портретираните си да бъдат красиви и разкриващи тях самите, докато документалните ми изображения са необструктивни позволявайки да изобразят ситуациите достоверни изображения пълни с истински ситуации. Старая се клиентите ми да са спокойни, тъй като добрите фотографии стават когато хората се чувстват свободни да бъдат себе си! С всеки клиент уникално различен от следващия се стремя да опозная всеки клиент лично за да мога да създам изображение, което да разкрие истинската истинската му същност. С ненатрапчивия ми подход за фотографиране мога да създам и уловя тези малки моменти, които по някога са пренабрегнати.

Имал съм честа да фотографирам сватби в различни религии, раси и националности. Имал съм удоволствието да патъвам и заснема различни държави и в Европа, южна и северна Америка. Спецялист съм в портретна фотография – бременни, бебета, деца, семейства, домашни любимци и абитуриенти, но също така обожавам сватбена фотография и фотография на специални събития. Когато имате възможността да ме посетите ще усетите веднага страстта и любовта, към това което правя.

Чувствайте се свободни да се свържете с мен ако имате въпроси или искате да си запишете среща:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
или се обадете на +359.89.990.7399
Представете си какво мога да създам за вас!

Биографията на Алберто: Аз започнах да фотографирам професионално преди 21 години; Първата ми работа беше за една агенция за манекени. Бях на 22, когато заснех първата ми сватба. Завърших бакалавърската си степен като фотограф-Художник през 1999 година а магистратурата ми по фотографско изкуство през 2013 година, но вярвам че все още има какво ново да науча в фотографията и всеки ден имам желание да изпробвам нещо ново. Винаги се опитвам да успокоявам хората пред обектива. Днешно време всеки може да си купи фотоапарат и да каже че е фотограф, но един истински професионалист е някой който може да се свърже добре с хората пред фотоапарата и е в състояние да улови истинската му същност и индивидуалност. До като работя имам само една цел и тя е да смая зрителя с изображение, което те не са виждали преди това.

От деца и семейств до сватби аз обожавам да създавам изображения и обещавам да не пестя разходи и да се спра пред нищо за да създам абсолютно прекрасни фотографии за клиентите ми.

Казвам се Алберто Стайков… Аз съм дипломиран професионален фотограф и си обожавам работата!

ФИЛОСОФИЯТА МИ

Аз съм фотограф, Аз съм креативен, и имам око за детайли и естетика… не всеки го има. Великата фотография се случва в част от секундата и отнема много време да се измайстори. Въпрос е на определяне на „Решаващия миг“ и предрешаването какво ще се случи след това. Сватбената фотография трябва да предизвиква емоции и да разказва истории и не всеки може да я прави, тъй като е нужно талант и страст с която човек се ражда.

Вие може лесно да потърсите в интернет информация да намерите портретен или сватбен фотограф, въпреки това, аз вярвам че имате една възможност да вземете правилното решение. Според мен всичко е въпрос на взаимоотношение между булката и младоженеца и техните приятели и семейство. Днешно време много хора си купуват луксозни и скъпо струващи фотоапарати и обективи. Превръща ли ги този факт в истински професионалисти? Днешно време е по объркващо от всякога да намерите правилния фотограф защото пазара е залян с не професионалисти или с желаещи да бъдат професионалисти, които постоянно подвеждат нуждаещите се от фотографски услуги клиенти. Двойките днес трябва да са много бдителни и да си отделят достатъчно време за да на изберат истински професионалист, който може да запамети историята на сватбата им. Запомнете че нe съществува втора възможност или втори шанс да се заснеме един сватбен ден ако нещо не е станало както трябва. Отделете необходимото време за да го направите както трябва!

Не би трябвало първият ви въпрос да бъде „колко ще струва?“, вместо това разберете какъв е стилът на фотографиране и преценете дали ви харесва, дали го обожавате! Разбира се аз знам че някои двойки са ограничени в бюджета и не искат да го превишават. Когато разберете повече за фотографията която искате да Ви остане за спомен може да решите да инвестирате малко повече в това вместо да останете един ден повече на меденото пътешествие. От съществено значение е да разберете какво е най-важно за самите Вас! 

Чувствайте се свободни да се свържете с мен ако имате въпроси или искате да си запишете среща:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
или се обадете на +359.89.990.7399 
Представете си какво мога да създам за вас!

Връски с нас

Log in