За нас

ЗА НАС

 

Алберто Стайков, Маями 2007 - Фотограф: Хосе

ЗА ГРАФИЯ

Аз съм Алберто Стайков, мултимедиен творец, портретен и сватбен фотограф-художник. Аз съм собственик и основен фотограф на Графия – изкуство и фотография и съм фотографирал портрети, сватби, събития и репортажи в различни държави по света от 1997 година. Реших да създам Графия Инкорпорейтед в Джаксънвил, щата Флорида през 2003 година. По това време започнах работа като асистент на Рик Феро - сватбен и портретен фотограф, създател на сватбения фотографски отдел в света на Дисни в Орландо, щата Флорида. Благодарение на него се влюбих в сватбената фотография, а благодарение на жена му Дебора усъвършенствах знанията ми за фотошоп, тъй като бях сребърно-халогениден фотограф преди това. През 2007 година се върнах в София и регистрирах Графия ЕООД.

Аз съм женен от много години, така че знам за какво става въпрос в брака. Помня сватбата си, като че ли беше вчера. Чрез практика след университета се научих да създавам фотографии, които предизвикват емоции и разказват любовни истории. Обожавам естествената светлина, креативните детайли, сладките моменти и истинския смях. Страстта ми е да заснемам поразителни изображения и да обслужвам клиентите си. Вярвам, че поради факта, че обожавам жена ми, съм способен да пресъздам любовта в двойките, които фотографирам. Обожавам портретната и сватбената фотография, но също ОБИЧАМ визуалните изкуства, филмовата музика, жена ми и двете ни деца, да пътувам около страната и света!

Страстта ми е да покажа всеки един в най-добрата му светлина. Аз оформям портретираните модели, за да покажа колко са красиви и разкриващи най-добрите им страни, докато документалните ми изображения са необструктивни, позволявайки да отразят ситуациите като достоверни изображения, пълни с реални факти. Старая се клиентите ми да са спокойни, тъй като добрите фотографии се получават, когато хората се чувстват свободни да бъдат себе си! Всеки клиент, който е уникално различен от следващия, се стремя да опозная лично, за да мога да създам изображение, което да разкрие истинската му същност. С ненатрапчивия ми подход за фотографиране мога да създам и уловя тези малки моменти, които понякога са пренебрегвани.

Имал съм честта да фотографирам сватби на различни религии, раси и националности. Имал съм удоволствието да пътувам и заснема различни държави и в Европа, Южна и Северна Америка. Специалист съм по портретна фотография – бременни, бебета, деца, семейства, домашни любимци и абитуриенти, но също така обожавам сватбената фотография и фотографирането на специални събития. Когато имате възможност да ме посетите, ще усетите веднага страстта и любовта, към това, което правя.

Чувствайте се свободни да се свържете с мен, ако имате въпроси или искате да си запишете среща:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
или се обадете на +359 89 990 7399
Представете си какво мога да създам за вас!

МОЯТА ФИЛОСОФИЯ

Аз започнах да фотографирам професионално преди 21 години. Първата ми работа беше за една агенция за манекени. Бях на 22, когато заснех първата ми сватба. Завърших бакалавърската си степен като фотограф-художник през 1999 година, а магистратурата ми по фотографско изкуство през 2013 година, но вярвам, че все още има какво ново да науча в областта на фотографията и всеки ден имам желание да изпробвам нещо ново. Винаги се опитвам да успокоявам хората пред обектива. В днешно време всеки може да си купи фотоапарат и да каже, че е фотограф, но един истински професионалист е някой, който може да се свърже добре с хората пред фотоапарата и е в състояние да улови истинската им същност и индивидуалност. Докато работя имам само една цел и тя е да смая зрителя с изображение, което той не е виждал преди това.

От деца и семейства до сватби, аз обожавам да създавам изображения и обещавам да не пестя средства и няма да се спра пред нищо, за да създам абсолютно прекрасни фотографии за моите клиенти.

Казвам се Алберто Стайков. Аз съм дипломиран професионален фотограф и обожавам работата си!

МОЯТА ФИЛОСОФИЯ

Аз съм фотограф, Аз съм фотограф, аз съм креативен и имам око за детайлите и естетически усет… не всеки го има. Великата фотография се случва в част от секундата и отнема много време да се измайстори. Въпрос на определяне на „решаващия миг“ и какво ще се случи след това. Сватбената фотография трябва да предизвиква емоции и да разказва истории и не всеки може да я реализира, тъй като е нужен талант и страст, с която човек се ражда.

Според мен всичко е въпрос на взаимоотношение между булката и младоженеца и техните приятели и семейство. В днешно време много хора си купуват луксозни и скъпо струващи фотоапарати и обективи. Превръща ли ги този факт в истински професионалисти? Днес е по- объркващо от всякога да намерите правилния фотограф, защото пазарът е залян с не професионалисти или с желаещи да бъдат професионалисти, които постоянно подвеждат нуждаещите се от фотографски услуги клиенти. Двойките днес трябва да са много бдителни и да си отделят достатъчно време, за да изберат истински професионалист, който може да запамети историята на сватбата им. Запомнете, че нe съществува втора възможност или втори шанс да се заснеме един сватбен ден, ако нещо не е станало както трябва. Отделете необходимото време, за да го направите както трябва!

Не би трябвало първият Ви въпрос да бъде „колко ще струва?“. Вместо това разберете какъв е стилът на фотографиране и преценете дали Ви харесва, дали го обожавате! Разбира се аз знам, че някои двойки имат ограничен бюджет и не искат да го превишават. Когато разберете повече за фотографията, която искате да Ви остане за спомен, може да решите да инвестирате малко повече в това, вместо да останете един ден повече на меденото пътешествие. От съществено значение е да разберете какво е най-важно за самите Вас! 

Чувствайте се свободни да се свържете с мен, ако имате въпроси или искате да си запишете среща:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
или се обадете на +359 89 990 7399 
Представете си какво мога да създам за вас!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/graphyac/public_html/templates/gk_university/html/com_k2/templates/default/item.php on line 134

Връзки с нас

Log in