Услуги

ФОТОГРАФСКИ ПОРТРЕТИ

ФОТОГРАФСКИ ПОРТРЕТИ –

по - доброто ти „Аз“

Във фотографията се приема като портрет, когато един човек е основният обект на изображението, но истинският портрет е не този, който отразява перфектно физиката на човека, а неговата същност, вътрешното му „Аз“.

Има много ПРИЧИНИ, ЗА ДА СИ НАПРАВИМ ЕДИН ФОТОГРАФСКИ ПОРТРЕТ:

-от това просто да притежаваме една добра снимка за документ, която ще показваме доста често и си струва да платим малко повече, за да се чувстваме по-добре, когато я показваме докато трае валидността му;

-до ПРОФЕСИОНАЛНИ причини, като корпоративни портрети за интернет или СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ (заради важността на образа и да дадем увереност на клиентите в тези времена, когато се свързваме доста често само и единствено по интернет, без да се познаваме лично), или за автобиография (заради важността на първото впечатление и това, което има значение след всичките тези години и средства, инвестирани в обучение, може да отиде на вятъра заради снимка от автомат);

-и най-вече по ЛИЧНИ причини: за да увековечиш тялото си, което времето ще промени неизбежно, за да запомниш добре хората, които обичаш, за да бъдеш главен герой в произведение на изкуството и т.н., и т.н.

Истина е, че в днешно време сме си направили и имаме стотици снимки с мобилните ни апарати, но портретът е една от най-трудните специалности, фотографията и тези образи, направени в бързината и без знания и без подходящата техника нямат нищо общо с портретите, които може да ти създаде човек посветен, образован и който само това работи. ДА ПОРТРЕТИРАШ Е ДА СЛУШАШ С ПОГЛЕДА и тъй като същественото често е невидимо за очите, е работа на фотографа да го изкара навън, за да го заснеме с апарата.

Създаването на портрет за мен също е УВАЖЕНИЕ към хората такива каквито са, търсенето на същността и най-добрата версия на всеки човек, неговата естественост, да се улови не само външната, но и вътрешна красота: ПО-ДОБРОТО ТИ „АЗ“!. ВСИЧКИ СМЕ КРАСИВИ, защото всеки един от нас е уникален, а тези които казват, че не излизат добре на снимки е, защото не са попаднали на подходящ човек, който да им създаде портрет (и точно те най-много имат нужда от един добър фотограф, който да им създаде един добър портрет!).

НАЙ-ДОБРИЯТ МОМЕНТ за един портрет Е СЕГА, защото времето минава много бързо и винаги е срещу нас! Ще дойде денят, в който всичко, на което се наслаждаваме (красота, здраве, роднини, приятели…) ще бъде само един СПОМЕН, но ще живеем докато ни помнят, заради което е толкова важно да ни помнят добре, а и самите ние да можем да си спомним всичко добро, което сега имаме.

В миналото фотографските портрети винаги са се създавали в студио заради техническите ограничения, но в днешно време можем да изберем дали да е в СТУДИО, на ОТКРИТО (паркове, градски портрети, специални за всеки един от нас места…), в ЗАКРИТИ ПОМЕЩЕНИЯ (в дома, където човек се чувства най-удобно и спокойно, на работното място, в някой очарователен хотел и т.н.).

ЕДИН ДОБЪР ПОРТРЕТ, твой или на любимия ти човек няма цена, защото неговата сантиментална и художествена стойност са много по-големи от това, което може да струва. Така или иначе ЦЕНАТА СИ Я ПОСТАВЯШ ТИ, защото тя може да варира от 10 лева за една снимка за документи (ретуширана и грижовно направена) или 250 лева за една студийна фотография (която винаги се предава завършена по най-добрия начин), до цялото време и средства, които искаш да вложиш в твоя портрет, заснемайки го на място по твой избор (селото от твоето детство, любимия ти плаж…), с фотоапарат по твой избор (лентов или цифров) и отделяйки цялото време, което можеш да инвестираш. Колкото повече се посветим на този процес, толкова повече възможности ще имаме да опознаем и уловим същността на човека, подходящият вид светлина за него, като се използват различни облекла и прически, или кой момент е точно този, който търсим… и така да постигнем един неповторим портрет).

Един портрет също така е един много личен и оригинален подарък, но преживяването може да не е лично - можеш да подариш ваучер-подарък на желана от теб стойност, за да може друг човек да изпита това върховно преживяване в най-добрия момент и място за неговия портрет!

Поискай индивидуална оферта без ангажимент тук:

Last modified onВторник, 07 Март 2017 19:34

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/graphyac/public_html/templates/gk_university/html/com_k2/templates/default/item.php on line 134
More in this category: « Ч.З.В.

Връзки с нас

Log in